tirsdag 25. januar 2011

Sparekniven i Tippeligaen.

Finanskrisen har for alvor inntatt norsk toppfotball og vinterens nyhetsbilde har i stor grad omhandlet hvilke klubber som sliter økonomisk. Brann og Stabæk leverer stygge tall og selv Rosenborg ser nå ut til å ha slitt ut sine økonomiske muskler og vurdere ulike innsparingstiltak.
Det var noe kjent ved Tromsøs nye spissreserve.

Det er dog ikke bare røde tall i Tippeligaen. Blant annet ser Vålerenga ut til å gå med et brukbart overskudd, mens Molde nok en gang har hentet penger hos sine rike onkler, men også disse klubbene har tatt fram sparekniven for å skjære vekk dødkjøtt og kutte kostnader.

Vi i Skammelsrud går på vannet har derfor vært i kontakt med de økonomiansvarlige i Tippeligaklubbene for å høre hvilke innsparinger de ser på når budsjettkabalen for 2011 skal legges.

Vålerenga: Signerte i vinter Vidar Riseth for å gjøre noe med klubbens svake resultater i potet- og hyttemarkedet.

Brann: Klubben sliter fremdeles med ettervirkninger av den store gullpils-innkjøpene i 2007. Skal derfor vente 43 år med neste gull.

Lillestrøm: Skal invitere landets beste hoder innenfor finans og økonomi til en stor konferanse. Skal så låse dørene og få Frode Kippe til å stjele lommebøkene deres.

Start: Har endelig kvittet seg med Bernt Hulsker og ser derfor for seg en kraftig reduksjon i kausjonsutgifter for 2011.

Rosenborg: Har bestemt seg for å kutte ned på agenthonorarer ved å ikke selge flere spillere eller forlenge utgående kontrakter.

Molde: Skal prøve en ny revolusjonerende strategi som de ikke har forsøkt på 100 år: vinne.

Stabæk: Kutter kostnader ved å kvitte seg med unødvendig luksus som et medisinsk apparat.

Viking: Har stor tro på gode billettinntekter for 2011. Alle de har ringt angående fornying av sesongkort har virket positive og svart med hysterisk latter.

Strømsgodset: For å kutte lønnskostnadene oppfordrer de alle i klubben til å finne seg deltidsarbeid utenfor fotballen, med Ronny Deilas nye bigeskjeft som kroneksempel:

Sarpsborg:
Vil følge andre klubbers eksemple ved å selge unna stjernespillere. (Planen er foreløpig lagt på is til de har anskaffet en stjernespiller.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar