onsdag 11. august 2010

Overgangsvinduet: Sammenligning av PL og TL.

På grunn av Rosenborgs tette kampprogram de siste ukene har vi fokusert all vår innsats på Før kampen-postene og kampoppsummeringene. Dette har resultert i at vi rett og slett ikke har hatt tid til flere av våre populære undersøkende poster. Heldigvis er det landslagspause denne uken, men Skammelrud går på vannet ligger ikke på latsiden av den grunn.

Som du kanskje har fått med deg er overgangsvinduet åpnet i hele Europa, noe som er en svært spennende tid for alle fotballinteresserte. Kjøper vi den tekniske vingen vi manlger? Må vi selge en av stjernene? Hvor mye må vi ut med? Spørsmålene er mange og ryktene svirrer.
"Jeg vil til Blackburn for blått smaker så godt."

Vi vet at mange av våre lesere ikke bare følger Rosenborg og Tippeligaen, men også er interssert i internasjonal fotball og spesielt er den engelske ligaen populær her i Norge. Vi har derfor satt oss ned og finstudert ovegangsmarkedet både i Premier League og i Tippeligaen slik at Tippeligafans lettere kan forstå hva som skjer i England og motsatt.


Premier League: Det har vært relativt liten aktivitet på markedet så langt, da finanskrisen har redusert antall interesserte kjøpere.
Tippeligaen: Det har vært relativt liten aktivitet på markedet så langt, da elendige spillere har redusert antall interesserte kjøpere.

Premier League: Det knyttet stor spenning til hvem som vinner på overgangsmarkedet, da serien snart starter.
Tippeligaen: Det er knyttet liten spenning til hvem som vinner på overgangsmarkedet, da serien alt er avgjort.

Premier League: Du bør ta alle overgangssaker i den engelska avisen The Sun med en klype salt, da disse som regel er rykter, spekulasjon eller rent oppspinn.
Tippeligaen: Du bør ta alle overgangssaker i den norske avisen VG med en klype salt, da disse som regel er kopiert fra The Sun.

Premier League: Den mest akvtive klubben til nå er Manchester City, som har kjøpt 6 spillere til en samlet verdi på hele 750 millioner kroner.
Tippeligaen: Den mest aktive klubben til nå er Molde, som har kjøpt 2 spillere til en samlet verdig på hele 2,5 millioner kroner.

Premier League: Før Manchester United i det hele tatt vurderer å legge inn et bud på en spiller, må han gjennom en knallhard kvalitetskontroll ved at flere av klubbens speidere må ha sett, og blitt imponert over spilleren.
Tippeligaen: Før Rosenborg i det hele tatt vurderer å legge inn et bud på en spiller, må han gjennom en knallhard kvalitetskontroll ved at han må ha spilt godt i en kamp mot Erik Hoftun.

Premier League: Med hele 17 mål på sine 15 siste seriekamper for Ajax er Luis Suarez et hett navn på overgangsmarkedet.
Tippeligaen: Med hele 2 mål på sine 15 siste seriekamper for Start er Cristiano Bolaños et hett navn på overgangsmarkedet.

Premier League: Store talenter er svært ettertraktet på markedet og engelske klubber leter etter stadig yngre spillere å signere.
Tippeligaen: Store talenter er svært ettertraktet på markedet og norske medier leter etter stadig eldre spillere å stemple som talent.

Premier League: Fansen holder pusten da de største klubbene ventes å kjøpe flere store stjerner før vinduet stenger.
Tippeligaen: Fansen holder pusten da de største klubbene ventes å selge flere store stjerner før vinduet stenger.

Premier League: Ekspertene rister på hodet av Manchester City som støtt betaler overpris for sine spillere.
Tippeligaen: Eksperter rister på hodet av Tromsø som støtt krever overpris for sine spillere.

Premier League: TV2 blåser opp en hver nyhet, hovedsaklig for å reklamere for sitt eget produkt.
Tippeligaen: Samme.

Også på trenermarkedet har det skjedd mye denne sommeren.
Premier League: Ved å kvitte seg med en trener med enorm suksess i Champions League til fordel for en med litt hjemlig suksess ser det ut til at Liverpool nedjusterer sine ambisjoner.
Tippeligaen: Ved å kvitte seg med en trener med enorm suksess i Champions League til fordel for en med litt hjemlig suksess ser det ut til at Rosenborg nedjusterer sine ambisjoner.

Vi skulle gjerne hatt flere sammenligninger å komme med, men det skjer jo ingenting. Argh.
Ny kamp på lørdag, sees da.

1 kommentar: