onsdag 29. september 2010

FIFA 11: Vår anmeldelse.

I morgen er FIFA 11 endelig å finne i butikkene, noe vi fotballsupportere har sett frem til i flere måneder.
Vi i Skammelsrud går på vannet har vært heldige å fått tilgang til spillet litt før den gemene hop, og her er vårt inntrykk av spillet med fokus på Tippeligaen.

Bugs og problemer.
Vi starter med det negative. Som vanlig er det en del feil og mangler som vi gjerne skulle se rettet. Forhåpentligvis kommer det en oppdatering etterhvert som fikser dette.
  • Når man simulerer seg gjennom noen sesonger oppstår er det en del ting som virker meget usannsynlig. Blant annet annet opplevde vi at det i 2012-sesongen fremdeles eksisterer et lag som kaller seg Kongsvinger IL.
  • Et annet, meget usannsynlig, resultat jeg opplevde var i 2011 da et norsk andredivisjonslag spilte i europacupkvalifisering.
  • Det er også noen problemer når man skal lage sin egen spiller. Vi skapte et stortalent, men når spilleren gikk til Sportsklubben Brann fikk vi umiddelbart meldingen "Game over".
  • Det er også problemer på overgangsfronten. Blant annet hadde vi en defensiv midtbanespiller som var alt for god for tippeligaen og storspilte i VM, men når vi forsøkte å selge han kom det ikke inn noen bud.
  • Obs! Obs! Skrivefeil: For 17. gang på rad er årstallet i tittelen på spillet ikke det året spillet ble utgitt.
  • Det er flere små bugs på personalfronten i karrieremodus som gir en del merkelige utfall. Da vi hadde en dårlig sesong som trener for Brann ble først sportslig direktør sparket, men etter et par uker ble vi sparket før sportsdirektøren ble gjeninnsatt.
Nye funksjoner.
Dette er selve godteposen for spillentusiastene.
  • Pro passing er en ny funksjon EA er veldig stolt av. Denne gjør at pasningskvaliteten avgjøres av spillerens nøyaktighet med spakene i tillegg til spilleren på banens ferdighetsnivå. Eksempelvis er det nå så å si umulig å sende en nøyaktig pasning framover med den jevne tippeligaspiller.
  • Med Personality+ har utviklerne gitt spillerne personlighetstrekk som gjør at det skal være lettere å kjenne igjen spillernes unike stil. Blant annet setter Rade Prica seg ned å surmuler i fem minutter hver gang han blir taklet.
  • I FIFA 11 er det endelig blitt mulig for andre norske lag enn RBK å kvalifisere seg til europacup. Svært innovativt får man si. Håper UEFA også vurderer denne endringen.
  • Det er lagt til mange flere videoanimasjoner, blant annet av spillere som klager til dommeren. Føles dog ikke helt realistisk så lenge det ikke finnes animasjoner av Henning Berg som sutrer til media.
  • Man kan i innstillingene stille på alle lydeffektene. Blant annet kan tribunelyden skrus fra lav til høy, musikken fra helt av til høyt volum og Hallvar Thoresen fra "Tørr" til "Gravalvorlig".
  • I Wii-utgaven av spillet kan man spille gatefotballkamp, fem mot fem. Som en juksekode kan man i tillegg skrive inn "Bernt Hulsker" som navn og få tilgang til barkamp, én mot en dørvakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar