søndag 5. september 2010

Jakten på offensiv forsterkning.

Som tidligere nevnt er overgangsvinduet lukket og låst, og etter en relativt stille måned skjedde det svært mye de siste dagene. For Rosenborgs del mistet vi en god midtstopper, men vi fikk inn en ny en. I tillegg fikk vi inn en defensiv midtbanespiller fra Anderlecht og hentet tilbake Michael Jamtfall fra Ranheim.
"I Malaga sponser de krykkene mine."

Spesielt den siste transaksjonen ble blåst relativt stort opp i media da Ranheim-trenerne Otto Ulseth og Per Joar Hansen gikk ut og kritiserte Rosenborgs fremgangsmåte i saken. Nils Arne Eggen avfeide selvsagt all kritikk på sedvanlig vis.

Vi i Skammelsrud går på vannet ble naturligvis svært nysgjerrige på hva som egentlig skjedde bak kulissene den siste dagen i august. Vi kontaktet flere sentral kilder, blant annet Erik Hoftun selv, for å lage en tidslinje for å gjøre det hele litt klarere.

Her har dere Hoftuns dag.

07:10 - Erik Hoftun starter dagen med å jage en nysolgt Abdou Razack Traoré ut fra kontoret.

07:35 - Nils Arne Eggen stormer inn på Hoftuns kontor og krever en offensiv spiller. Bak står Jørn Jamtfall og kremter.

08:05 - Jager Abdou Razack ut av kontoret for andre gang. Innser til sin store forskrekkelse at det var Bakary Saré. Takker gudene for at Saré ikke kan norsk.

08:25 - Etter tjue minutter med kontraktsforhandlinger innser Hoftun at Saré ikke forstår noe. Må til slutt ringe Abdou Razack Traoré.

09:36 - Saré offentliggjøres.

09:56 - Brukte 20 minutter på å le av Bakary Sarés kallenavn Bouba.

10:05 - Hoftun gjenopptar jakten på offensiv forsterkning og prøver å overse Jørn Jamtfall som kremter bare verre.

10:35 - En skuffet Nils Arne Eggen forlater Hoftuns kontor etter å ha fått beskjed om at han ikke kan få hverken Moa, Bolaños eller John Carew.

11:05 - Etter en halvtime med opptattsignal begynner Hoftun å mistenke at Bodø-Glimt screener alle samtaler fra Trondheim.

11:45 - Forhører seg med Brann om Solli, men får beskjed om at dette er uaktuelt da han trives bedre som DJ på Feliz enn Downtown.

12:00 - Annans agent Lars Petter Fosdahl lurer på hvor mye Annan er solgt for. Blir sjokkert over at det ikke er kommet inn noen bud

12:15 - Kjøper en pakke Riccola til Jørn Jamtfall i lunchen.

12:30 - Etter å ha fått feilmeldingen "nummeret du ringer er ikke lenger i bruk" hver gang han ringer Kjell Jonevret må Hoftun gi opp jakten på Moldes Makthar Thioune.

13:30 - Begynner å gå tom for idéer etter at hverken Linfield, AIK eller København ville selge noen til Rosenborg.

14:15 - Humøret straks bedre da han etter en lengre samtale med Jostein Flo endelig klarte å overtale Strømsgodset til å selge Marcus Pedersen til en større klubb.

14:35 - Rykter om at Pedersen skal til Nederland demper straks stemningen. Jørn Jamtfalls kremting tar seg opp igjen.

14:55 - Lars Petter Fosdahl lurer på om Annan er solgt nå.

15:10 - Nils Arne Eggen dropper innom kontoret med en liste over spillere han mener kunne ha godt av å utvikle seg i Rosenborg. Hoftun kaster listen etter å ha lest navn som Messi og Zlatan Ibrahimovic.

15:40 - Finner ut at det er på tide å ringe Stig Torbjørnsen.

17:05 - Etter en time på telefonen med Torbjørnsen bestemmer Hoftun seg for å ikke gå videre med noen av navnene han foreslo. Mest fordi han ikke klarer å stave noen av de.

17:25 - Stadsgaard ringer fra Spania for å bekrefte at overgangen har gått i orden. Dansken blir likevel litt skuffet når han ikke kan få med Haakon Schwabe på flyttelasset.

17:45 - En smilende Hoftun viser stolt fram en rekke oppmuntrende brev med lykkeønskniger som "Stå på videre" og "Fortsett med den gode jobben". Smilet forsvinner fort når det viser seg at brevene er poststemplet i København og har Ståle Solbakkens håndskrift.

18:00 - Blir lei av den evinnelige kremtingen til Jørn og begynner arbeidet med å hente tilbake Michael Jamtfall.

18:45 - Per Joar Hansen dropper innom Hoftuns kontor med en liste over Rosenborgspillere han mener kunne ha godt av å utvikle seg i Ranheim. Hoftun kaster listen etter å lest navn som Annan og Prica.

19.15 -Etter Michaels medisinske test kommer Schwabe innom kontoret og ber om lønnsøkning.

19:35 - Kontraktsforhandlingene med Michael Jamtfall begynner.

20:25 - Da Hoftun fremdeles ikke føler seg trygg nok til å utforme kontrakter på egen hånd, kopierer han nok en gang malen som Rune Bratseth la igjen da han dro. Det ble visst treårskontrakt på Michael også.

21:05 - Jamtfalls signering offentliggjøres. Jørn og Michael går i solstudio for å feire.

22:00 - Otto Ulseth og Kjetil Kroksæter prater sammen og finner ut at alt var bedre på 90-tallet.

23:55 - Lars Petter Fosdahl ringer og lurer på hvorfor Annan ikke er solgt. Mumler noe om Galatasaray og Premier League før han legger på.

Vi håper dette gjør prosessene som foregår på Brakka litt klarer.
Lenge til neste kamp.
Vi sees.

2 kommentarer: